« Inapoi | Noutati

2% de la voi = chirii, cursuri si tratamente pentru ele

Violenta domestica este un fenomen extins cu consecinte severe asupra femeilor, copiilor si societatii in ansamblu. Afecteaza in mod disproportionat femeile, diversele tipuri de violenta generand consecinte la nivel fizic, emotional, sexual, economic, relational, dar si asupra capacitatii de a se intretine si de a fi active social.

Fundatia Sensiblu abordeaza cazurile de violenta domestica in mod holistic, luand in considerare atat implicatiile de natura sociala, psihologica si juridica, dar si cele financiare, care stau cel mai frecvent in calea asumarii unei schimbari de catre victime. De multe ori ne-am confruntat cu situatia in care o femeie a refuzat sa iasa din relatia violenta pentru ca viitorul ei si al copiilor parea extrem de sumbru.

Deseori, femeile ies din relatie sau parasesc domiciliul conjugal, tarand dupa ele credite pentru bunuri sau locuinte in care nu mai pot sta, dar pentru care trebuie sa plateasca. Frecvent, femeile jongleaza cu maiestrie intre un loc de munca si scoala copiilor, pe care nu isi permite sa ii lase la un program prelungit sau la un after school. In alte cazuri, sunt nevoite sa isi schimbe locul de munca pentru ca viata le este amenintata, si o perioada raman fara venituri. Sau sunt nevoite sa accepte locuri de munca prost platite, pentru ca nu au reusit sau nu au fost lasate sa isi termine studiile.

In ultimii ani, Fundatia Sensiblu si-a dorit extinderea suportului pe care il ofera femeilor si copiilor victime ale violentei domestice, dincolo de serviciile de consiliere si gazduirea in adapost, si si-a asumat ca sumele colectate din campania 2% sa fie orientate catre acelea care au nevoie de plata unei chirii, a unui after school, cursuri de calificare sau tratamente medicale.

In total, in campania derulata in anul 2017 au fost colectati peste 23 000 euro. Acestora li se adauga aproximativ 12 500 euro virati de administratiile financiare in primele 2 luni de la incheierea campaniei din acest an. Din sumele stranse, se platesc chirii pe perioade intre 6 si 12 luni pentru 4 femei si 6 copii, after school pentru 4 copii, un curs de calificare pentru o femeie si tratamentele stomatologice ale altor 2 femei.

Multumim tuturor celor care au ales sa directioneze 2% catre Fundatia Sensiblu!

Cu 2% de la tine, deja facem mai mult bine!

Banner-cover