« Inapoi | Noutati

Actioneaza ACUM impotriva violentei!

In toti cei 18 ani in care am facut interventie fata-in-fata cu supravietuitoarele violentei domestice si le-am oferit servicii specializate in acord cu nevoile si dorintele acestora, pentru prima data experimentam o dilema cumplita.

In contextul actual, acordarea acestui ajutor direct interfereaza cu siguranta fiecarei persoane, inclusiv a supravietuitoarelor violentei si a copiilor lor.
Pentru prima oara, persoanele afectate de violenta domestica se afla in fata unei alegeri dure: stau acasa, unde viata imi este pusa in pericol, sau plec si risc sa ma imbolnavesc?

Daca pana acum, pentru persoanele care ne cereau ajutorul, acasa era locul cel mai periculos, un spatiu din care acestea voiau sa plece, pentru a-si cauta linistea, puterea si curajul de a se adapta intr-o lume libera, in prezent, intr-o societate si o lume blocata, in care cea mai importanta recomandare este #staiacasa, persoanele agresate si copiii lor au un risc dublu de a-si pierde viata.

Practic, singurul mod in care ne putem proteja in fata unei boli necunoscute condamna victimele la abuzuri in izolare, aceste fiind nevoite sa supravietuiasca o perioada nedeterminata, 24 de ore pe zi, in fata agresorilor.

Suntem pe un teritoriu cu totul nou, experimentam o situatie de criza, in care fiecare avem nevoie sa primim si sa oferim ajutor, fiind responsabili atat pentru noi insine cat si pentru cei din jurul nostru.

StepUpNOWCovid19Templates (2)-1