« Inapoi | Noutati

Campanie regionala impotriva violentei bazate pe gen

Fundatia Sensiblu s-a alaturat Politiei Romane, Asociatiei ANAIS si altor agentii de aplicare a legii din Bulgaria si Ungaria, in cadrul campaniei regionale a OSCE de sensibilizare impotriva violentei bazate pe gen.

Campania regionala care a debutat pe 25 Noiembrie, Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor, se va derula in Romania, Bulgaria si Ungaria pe durata a 16 zile, incheindu-se pe 10 Decembrie, Ziua Internationala a Drepturilor Omului.

Campania incheie proiectul Strategii si Practici Eficiente de Justitie Penala pentru Combaterea Violentei de Gen in Europa de Est, implementat in ultimii doi ani in cele trei tari. Proiectul si-a propus sa imbunatateasca capacitatea de reactie, cunostintele profesionale, abilitatile si capacitatile tehnice ale practicienilor din justitia penala, in special ofiterii de politie, anchetatorii si procurorii, prim-respondenti in abordarea cazurilor de violenta bazata pe gen, contribuind astfel la cresterea increderii publicului in raspunsul sistemului de justitie penala si, ulterior, la cresterea numarului de cazuri raportate.

Campania regionala vizeaza atat politistii, cat si publicul, inclusiv victimele si faptuitorii. Mesajul campaniei NU FI INDIFERENT! ATITUDINEA TA POATE SALVA VIETI! SPUNE NU VIOLENTEI DOMESTICE! va ajunge la publicul larg prin intermediul afiselor, spoturilor TV si radio, iar politistii vor fi echipati cu ghiduri de buzunar. Acestea ii vor ajuta in recunoasterea cauzelor, semnelor, semnalelor si efectelor violentei bazate pe gen, ajutandu-i sa adopte o atitudine mai sensibila fata de victimele acestui fenomen.

Spotul video este disponibil aici

 

3. RO_Social Media Banner