« Inapoi | 2004

Sa oprim violenta impotriva femeii

Incepand cu data de 25 noiembrie 2004, Fundatia Sensiblu, alaturi de celelalte organizatii membre ale Coalitiei nationale a organizatiilor non-guvernamentale cu programe impotriva violentei asupra femeii, a participat, in calitate de organizator la campania Sa oprim violenta impotriva femeii, campanie desfasurata in cadrul celor “16 Zile Internationale de Activism impotriva Violentei asupra Femeii” (25 noiembrie – 10 decembrie 2004).

Campania s-a desfasurat la nivel national si a fost realizata si sprijinita de peste 30 de organizatii, care deruleaza o serie de activitati comune si specifice.

Obiectivul acestei campanii a fost sensibilizarea opiniei publice despre implicatiile fenomenului violentei in familie si a autoritatilor privind necesitatea eficientizarii legislatiei in domeniu.

Campania a debutat in data de 25 noiembrie in Bucuresti, cu o conferinta de presa pentru lansarea campaniei, apoi cu expozitia „Martorul tacut”, o expozitie simbolica cu povestile femeilor si fetelor omorate in urma violentelor aparute in familie/cuplu si cu o reprezentatie de teatru pe tema violentei in familie.

Pe parcursul celor 10 zile de campanie au avut loc manifestari precum: proiectii de filme pe tema violentei impotriva femeii, intalniri cu publicul, dezbateri cu tinerii, etc.
Campania s-a incheiat printr-un eveniment la nivel national, in data de 10 decembrie la ora 18.00, cand, in toate localitatile implicate in campanie au fost aprinse candele in memoria victimelor violentei domestice. In Bucuresti, acest eveniment a avut loc in parcul Moghioros din sectorul 6.
Fundatia Sensiblu a coordonat si asigurat transportul Caravanei Martorelor Tacute in 10 orase. De asemenea, Fundatia Sensiblu a asigurat mediatizarea evenimentului, respectiv a transmis comunicatul de presa catre reprezentantii mass-media, a obtinut confirmarile de participare si a intocmit lista finala cu persoanele desemnate sa participe la conferinta de presa.