« Inapoi | 2006

Campania V-Days – 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii

Sub sloganul “Cand tu iti pierzi controlul, cineva isi poate pierde viata”, Fundatia Sensiblu a derulat cea de-a treia editie a campaniei V-Days – 16 Zile Internationale de Activism impotriva Violentei asupra Femeii, avand ca parteneri Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, AIDRom – Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3, atragand atentia publicului ca violenta asupra femeii este o incalcare a drepturilor omului si ca efectele asupra tuturor membrilor familiei sunt extrem de grave, ducand pana la pierderea vietii.

Actiunile importante ale campaniei au fost:
· Campania Panglici Albe, campanie ce a incurajat publicul sa-si manifeste non-verbal opozitia fata de violenta asupra femeii. Purtand panglica alba, persoanele se implica in lupta impotriva violentei asupra femeii si se angajeaza sa nu comita acte de violenta asupra femeii.

· Expozitia Martorele Tacute, prin care fost adus un omagiu femeilor ucise de un membru al familiei in anul 2006, in Bucuresti. Fiecare victima este reprezentata printr-o silueta rosie iar pe fiecare silueta este redata la persoana intai povestea victimei si ce i s-a intamplat in momentul mortii. Intre 25 noiembrie si 10 decembrie siluetele au fost expuse in mai multe zone din Bucuresti: in fata Teatrului National Bucuresti, la Parcul Titan, in incinta Primariei sectorului 3.

· Mesajele impotriva violentei au ajuns la public nu numai prin materialele distribuite stradal, ci au fost transmise si de catre preoti in cadrul slujbelor de duminica din bisericile din Bucuresti.

· Campania V-Days s-a incheiat in ziua de 10 decembrie, la ora 18.00, in fata Teatrului National Bucuresti, cu o seara de veghe cu candele in memoria femeilor care au fost ucise de un membru al familiei.

Pe parcursul celor 16 zile au fost distribuite peste 15 000 de pliante, 15 000 de calendare si 15 000 de panglici albe. Echipa Fundatiei Sensiblu a fost sprijinita de aproximativ 30 de voluntari, studenti ai Universitatii Politehnice Bucuresti si persoane aflate in asistenta fundatiei.