« Inapoi | 2007

Campania V-Days – 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii

A patra editie a campaniei V-Days – 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii s-a numit “Prin indiferenta, incurajam violenta domestica” si a fost organizata intre 25 noiembrie – 10 decembrie. In cele 16 zile de campanie oamenii au fost sensibilizati pentru a interveni atunci cand aud, vad sau stiu un caz de violenta domestica.
Campanie V-Days 2007 056Pentru a trage un semnal de alarma si pentru a indemna lumea sa condamne acest fenomen social, Fundatia Sensiblu a construit in Piata Universitatii un “Zid al Indiferentei” pe care trecatorii au putut citi numele femeilor ucise de sot, tata sau fiu, numai in Bucuresti din 2004 si pana in 2007.

Pe toata perioada campaniei, voluntarii Fundatiei Sensiblu au impartit peste 30.000 de pliante informative si au invitat oamenii sa poarte fundita alba, simbol al luptei impotriva violentei domestice. De asemenea, a fost creat un caiet de sustinere, in care jurnalisti, vedete si oameni obisnuiti au fost invitati sa lase mesaje cu privire la aceasta problema. Peste 100 de persoane s-au aratat interesate de aceasta initiativa si au adresat mesaje de sustinere pentru persoanele care trec prin situatii de abuz si au propus masuri pentru diminuarea acestei probleme.

Cu ajutorul agentilor de proximitate din Bucuresti, s-a comunicat sprijinul pe care il pot primi victimele prin intermediul serviciilor centrului de consiliere Casa Blu, prin stickere ce contin numarul de telefon al Centrului de Consiliere Casa Blu, lipite in scarile de bloc.

Campania s-a incheiat pe 10 decembrie, printr-un gest simbolic al dorintei oamenilor de a se implica in combaterea violentei domestice, si anume daramarea Zidului Indiferentei.

Aceasta campanie a fost organizata cu sprijinul TVR si in parteneriat cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.