« Inapoi | 2008

Campania V-Days – 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii

Fundatia Sensiblu a organizat in perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2008 cea de a V-a editie a campaniei V-Days – 16 Zile de Activism Impotriva Violentei Domestice sub sloganul „Acasa nu esti la inchisoare. Pleaca pana nu e prea tarziu!”.

Campania din acest an s-a concentrat pe criminalitatea feminina, accentuand faptul ca zeci de ani petrecuti sub teroare pot transforma o persoana din victima in agresor.

Grupurile-tinta ale campaniei au fost:

• femeile, victime ale violentei manifestate in cadrul unei relatii intime, indiferent de forma acesteia -   casnicie, concubinaj, coabitare;
  • comunitatea, in scopul de a arata in ce mod pot contribui la prevenirea criminalitatii feminine legata de violenta domestica, manifestata in cadrul familiei si al relatiilor intime intre doi parteneri;
  • institutiile care pot contribui mai eficient la o abordare a acestei consecinte deosebit de grave a violentei domestice si a situatiilor de abuz nesemnalizate la timp.

Pentru ca femeile sa constientizeze posibilele consecinte ale unei relatii violente, Fundatia Sensiblu a montat intr-un parc binecunoscut din Bucuresti o celula de inchisoare. Pe peretii acestei celule, trecatorii au putut sa citeasca jurnalul unei femei maltratate zilnic si au lasat mesaje victimelor violentei domestice.

La finalul campaniei, pe 10 decembrie, celula s-a transformat, cu ajutorul voluntarilor Fundatiei Sensiblu, intr-o casa, simbol al unui camin plin de iubire si respect.