« Inapoi | 2009

Proiectul 112

Proiectul 112 a fost un proiect social si artistic care s-a nascut din dorinta de a aduce in prim-plan cresterea ingrijoratoare a cazurilor de violenta domestica.
Realizatorii Proiectului 112, Mihaela Berciu, consultant de imagine, si fotograful Alex Galmeanu, si-au propus sa aduca argumentul creatiei artistice impotriva arogantei puterii violente si de a o combate, vorbind prin imagine, tuturor celor care vor sa auda!

Photo by Alex Galmeanu

Photo by Alex Galmeanu

S-au alaturat initiavei lor 24 de oameni curajosi – Ilie Nastase, Dan Bittman, Elan Schwartzenberg, Razvan Ciobanu, Lucian Mandruta, Andi Moisescu, Tudor Chirila, Alexandru Abagiu, Catalin Botezatu, dr. Constantin Stan, Razvan Mazilu, Andrei Gheorghe, Florin Piersic Jr., Cristian Mungiu, Edi Petrosel, Horia Brenciu, Tudor Giurgiu, Dan Chisu, Smiley, Mihai Petre, Catalin Stefanescu, Dragos Bucurenci, Vlad Craioveanu, Mihai Dobrovolschi – care au acceptat sa fotografieze in postura unor persoane abuzate pentru expozitia organizata in cadrul proiectului.
Expozitia a fost deschisa in perioada 25 martie – 8 aprilie 2009 in Holul Aulei Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” Bucuresti, iar in data de 30 martie a avut loc un eveniment restrans si o licitatie de tip silent auction. Fondurile stranse in urma Proiectului 112 – peste 13 000 euro – au fost donate in intregime Programului Casa Blu, urmand a fi folosite pentru administrarea si intretinerea adapostului din Bucuresti, pentru gazduirea si consilierea femeilor si copiilor victime ale violentei in familie.

Fotografiile prezentate in cadrul expozitiei pot fi vizualizate aici.