« Inapoi | 2011

Campania V-Days 2011 „16 Zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeii”

Lansarea campaniei a avut loc in data de 25 Noiembrie, marcand Ziua Internationala impotriva Violentei asupra Femeii. Acest eveniment a fost prezentat sub sloganul „Impreuna impotriva violentei domestice”, pentru a reliefa eforturile pe care le fac toti reprezentantii societatii civile din toata lumea.

„Bucurestiul spune NU violentei domestice” a fost rezolutia 16 Days 2011, dorind a se transmite un mesaj de unitate si de a recunoaste implicare ONG-urilor, institutiilor publice si private din Romania in eradicarea fenomenului. Cu aceasta ocazie, a fost prezentata publicului agenda actiunilor care au avut loc in Bucuresti in perioada celor 16 zile de activism si a fost incurajata participarea la cat mai multe dintre acestea.

Descarca Agenda Bucuresti

Un alt punct fierbinte al discutiilor din cadrul conferintei au fost ordinul de protectie si modificarile legislative necesare pentru a asigura un suport eficient victimelor violentei domestice.

In cadrul aceluiasi eveniment, a fost lansat Concursului National de eseuri/poezii, fotografii/lucrari de arta vizuala si filme scurte pentru elevi cu tematica “Pace acasa, Pace in lume”, un parteneriat intre Fundatia Sensiblu, Comitetul pentru Egalitate de Gen si Dezvoltare (GAD) si Fundatia IREX/Programul Biblionet.

Competitia s-a adresat tuturor elevilor interesanti din scolile generale, liceele, organizatiile si bibliotecile din Romania. Scolile, organizatiile si bibliotecile participante au fost incurajate sa organizeze concursuri la nivel local si sa trimita in format electronic lucrarile castigatoare pentru competitia de la nivel national. Coordonatorii locali au avut posibilitatea de a gazdui expozitii de arta vizuala, fotografica, eseuri/ poezie si film pentru recunoasterea si celebrarea la nivel local a castigatorilor.

Cei 15 castigatorii nationali au fost premiati intr-o ceremonie speciala la Bucuresti, la Casa ONU.

Parteneri: 

parteneri Campanie