Noutati

Marsul “Impreuna pentru siguranta femeilor!”, editia 2018

Sambata, 20 octombrie, de la ora 15.00, are loc in Bucuresti o noua editie a Marsului „Impreuna pentru siguranta femeilor!”, organizat de Reteaua pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor (www.violentaimpotrivafemeilor.ro) – Reteaua VIF, din care face parte si Fundatia Sensiblu.
detalii

O noua campanie pentru sanatatea locuitorilor din Muntii Apuseni

Cabinetul medical mobil, rezultat al proiectului Sanatate prin prietenie initiat in 2012 de A&D Pharma, Fundatia Sensiblu si Asociatia Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni, cu sprijinul Mercedes Benz, va fi implicat in Caravana Sanatatii, prin care se doreste imbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor din Alba si cresterea acoperirii vaccinale pana la valorile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
detalii

Transferul scolar al copiilor in cazurile de violenta domestica

Solutii pentru mamele victime ale violentei domestice in situatia in care tatii nu isi acordul pentru transferul copiilor de la o scoala la alta
detalii

2% de la voi = chirii, cursuri si tratamente pentru ele

Din sumele stranse, se platesc chirii pe perioade intre 6 si 12 luni pentru 4 femei si 6 copii, after school pentru 4 copii, un curs de calificare pentru o femeie si tratamentele stomatologice ale altor 2 femei.
detalii

Program de formare acreditat CNASR pentru asistentii sociali

Fundatia Sensiblu lanseaza un program de formare acreditat CNASR pentru asistentii sociali care isi desfasoara activitatea in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie.
detalii

Violenta in familie in 2017, conform datelor oficiale ale Politiei

In anul 2017 au fost raportate Politiei un numar de 20.531 de fapte de loviri si alte violente comise intre membrii familiei, conform statisticilor Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), furnizate la solicitarea Centrului Filia. Majoritatea agresorilor sunt adulti de sex masculin (92%) iar majoritatea victimelor sunt adulti de sex feminin (76%), dar si minori.detalii