« Inapoi | Noutati

Locuitorii din Muntii Apuseni vor beneficia de ecografii cardiace gratuite

Cu sprijinul Sensiblu si al Asociatiei Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni

LOCUITORII DIN MUNTII APUSENI VOR BENEFICIA DE ECOGRAFII CARDIACE GRATUITE

  • Cabinetul medical mobil din programul “Sanatate prin prietenie” acorda asistenta medicala gratuita comunitatilor din Muntii Apuseni
  • Peste 6000 de consultatii au fost efectuate in cei 7 ani de functionare
  • Noul ecograf din dotarea cabinetului va permite realizarea de investigatii cardiologice

Bucuresti, 04 februarie 2019 –  Cu sprijinul Sensiblu, Cabinetul medical mobil, rezultatul unui proiect initiat in 2012 de A&D Pharma, Fundatia Sensiblu, Asociatia Rotary Club “Floare de Colt” Abrud Campeni si Mercedes Benz, a fost dotat cu un ecograf nou, modern, portabil, care dispune de o sonda suplimentara pentru ecografii cardiace, alaturi de cea pentru ecografii abdominale si transvaginale. Mai mult decat atat, toate echipamentele de pe cabinetul medical mobil au fost inlocuite, pentru a asigura precizia investigatiilor medicale.

“Din respect fata de pacienti si fata de medicii care accepta sa vina voluntari in acest proiect, echipamentele trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Varsta inaintata a oamenilor din aceasta zona, precum si frecventele probleme cardiace identificate, au justificat acest upgrade al ecografului. Astfel, cu ajutorul partenerilor nostri, reusim sa raspundem cat mai adecvat nevoilor pacientilor din aceasta zona.” – a mentionat dl. Adrian Jantea, Presedintele Asociatiei Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni.

12191749_430037380518927_2840794717986541950_nIn cei 7 ani de functionare, cabinetul medical mobil, un autovehicul dotat cu echipamentele necesare unui consult medical general (ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.) a strabatut zeci de mii de kilometri, medicii voluntari ai Asociatiei Rotary realizand pana in prezent peste 6000 de consultatii.

Sanatatea oamenilor din comunitate este foarte importanta pentru noi si ne-am luat angajamentul sa continuam ceea ce am inceput. Nevoile comunitatii din zona respectiva sunt in continuare foarte mari si ne bucuram ca, prin intermediul partenerilor nostri, reusim sa aducem imbunatatiri acestui proiect nascut din dragoste pentru oameni” – a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

Dincolo de consultatiile medicale gratuite, cabinetul medical mobil este implicat in actiuni comune cu Directia de Sanatate Publica Alba, prin care isi propun cresterea acoperirii vaccinale pana la valorile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, imbunatatirea sanatatii mamei si copilului si promovarea unui stil de viata sanatos.