« Inapoi | Noutati

Peste 400 de persoane au participat la Marsul “Impreuna pentru siguranta femeilor!”

Ordinul de interdictie emis de politie – cerut de cele peste 400 de persoane care au participat la Marsul “Impreuna pentru siguranta femeilor!”

logo reteaReteaua pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor (www.violentaimpotrivafemeilor.ro) a organizat sambata, 15 octombrie 2016, Marsul “Impreuna pentru siguranta femeilor”, cu scopul de a condamna public toate formele de violenta indreptate impotriva femeilor. Marsul a avut loc in Bucuresti, in Valea Seaca (judetul Bacau) si in Giurgiu.

In Romania, 1 din 4 femei a fost adresata fizic sau sexual de catre partenerul sau de-a lungul vietii, 27% din cazurile de omor au avut loc in familii (conform datelor Ministerului Public), iar 90% dintre victimele care cer ordin de protectie sunt femei. Exista mai multe forme de agresiune asupra femeilor, care nu sunt sanctionate nici de comunitate, nici de autoritati.

Peste 400 de persoane au participat la Mars sambata, 15 octombrie, in Bucuresti. S-au alaturat Marsului Doamna Violeta Alexandru (Ministru pentru Consultare Publica si Dialog Civic), Domnul Dragos Pislaru (Ministrul Muncii), Doamna Oana Toiu (Secretar de Stat Ministerul Muncii), Doamna Andra Croitoru (Secretar de Stat ANES), Doamna Päivi Pohjanheimo (Ambasadoarea Finlandei), Doamna Anneli Lindahl Kenny (Ambasadoarea Suediei), Domnul Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei, Alexandra Stan, BGS Divizia Medicala si Divizia Securitate si Crucea Rosie.

2_logo BGS

Participantii au pornit pe prima banda a carosabilului din Parcul Coltea catre Muzeul Antipa, unde au scandat masurile pe care le doresc introduse in lege astfel incat femeile sa fie in siguranta.

Mihaela Sasarman, Presedinta Asociatia Transcena: “Este incurajatoare participarea larga la Mars in acest an. Multumim tuturor care au fost alaturi de noi! Ordinul de interdictie emis de politist imediat dupa constatarea agresiunii este instrumentul de care avem nevoie pentru a proteja viata victimei si care il poate tine pe agresor departe pana la emiterea unui ordin de lunga durata de catre judecatori. In acelasi timp, este necesara asigurarea unui cadru legislativ eficient, coerent, care sa vina in sprijinul autoritatilor si organizatiilor care lupta pentru viata si siguranta victimelor violentei domestice”

Tudorina Mihai, Vicepresedinta Asociatia FRONT: “Este un semnal bun ca la editia de anul acesta au venit mai multi participanti decat anul trecut. Ne dorim ca violenta impotriva femeilor sa fie un subiect vizibil pe agenda publica si speram sa existe cat mai curand rezultate din partea autoritatilor publice in ceea ce priveste politicile de prevenire si combatere a violentei impotriva femeilor.”

Multumim tuturor celor care, prin participarea la Mars, si-au aratat solidaritatea cu Reteaua si cu femeile victime ale violentei domestice.

colaj mars