« Inapoi | Noutati

Peste 500 de pacienti din Abrud vor beneficia de modernizarea Spitalului Orasenesc

Cu sprijinul Fundatiei Sensiblu si al Asociatiei Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni
PESTE 500 DE PACIENTI DIN ABRUD VOR BENEFICIA DE MODERNIZAREA SPITALULUI ORASENESC

foto spital Abrud• 13.500 euro este valoarea sustinerii financiare pe care Fundatia Sensiblu a oferit-o Spitalului Orasenesc Abrud pentru achizitionarea de aparatura medicala
• Cabinetul medical mobil prin programul “Sanatate prin prietenie” a acordat asistenta medicala gratuita comunitatilor izolate judetele Maramures si Satu Mare.
• Pana la 1 februarie 2018, Cabinetul medical mobil va oferi consultatii gratuite persoanelor din Viseu de Sus si Borsa.

31 august 2017 – Anual, peste 500 de pacienti vor beneficia de modernizarea blocului operator din cadrul Spitalului Orasenesc Abrud. Fundatia Sensiblu, prin intermediul partenerului sau, Asociatia Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni a oferit Spitalului din Abrud o sponsorizare in valoare de 13.500 euro, reprezentand jumatate din suma necesara pentru achizitionarea de aparatura medicala. Sistemul de anestezie complet Drager (aparat anestezie, vaporizator, monitor functii vitale pentru monitorizare EKG, pulsoximetrie SpO2, tensiune arterial neinvaziva, temperatura, modul analize gaze pentru monitorizarea concentratiei de CO2, N2O si a agentului anestezic utilizat) si aparatul de aspiratie chirurgical sunt echipamentele care vor asigura efectuarea interventiilor chirurgicale clasice si laparoscopice in maxima siguranta.

La 93 de ani de la infiintarea spitalului, comunitatea din Abrud a raspuns prezent la invitatia membrilor Clubului Rotary Abrud-Campeni ”Floare de colt” de a participa la un eveniment caritabil dedicat strangerii de fonduri pentru echiparea blocului operator din cadrul Spitalul orasenesc Abrud. Am reusit sa strangem o parte din suma necesara, insa partenerii nostri de la Fundatia Sensiblu au fost si de aceasta data alaturi de comunitatea din Apuseni”, a declarat Ionica Mocan, presedintele Asociatiei Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni.
Fundatia Sensiblu nu este la prima sustinere a unui proiect in zona Muntilor Apuseni – Abrud. Rezultatul unui proiect initiat in 2012 de A&D Pharma, Fundatia Sensiblu si Asociatia Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni, cu sprijinul Mercedes Benz, Cabinetul medical mobil prin programul Sanatate prin prietenie acorda asistenta medicala gratuita persoanelor din comunitatile izolate din zona Apuseni, si mai nou Maramures. In cinci ani de la lansarea programului au fost efectuate peste 4500 de consultatii in peste 350 de sate si catune strabatute.

Cabinetul medical mobil prin programul “Sanatate prin prietenie” le-a redat oamenilor de la sat speranta si sentimentul ca sunt importanti, si nu uitati si ignorati. Programul s-a nascut din grija pentru sanatate a tuturor partenerilor, din dragoste pentru oameni si dintr-o profunda prietenie care s-a cladit in timp. Un program simplu, cu resurse umane si financiare riguros utilizate, care a raspuns unei nevoi reale: lipsa serviciilor medicale minimale in zone greu accesibile”, a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.
In 2017, prin intermediul Cabinetului medical mobil aproape 500 de pacienti din Viseu de Sus au beneficiat de consultatii gratuite si recomandari pentru investigatii suplimentare.
Va multumim pentru ajutorul extraordinar oferit pacientilor din zona Viseului prin initiativa de a transfera cabinetul dumneavoastra mobil pe aceste meleaguri”, a transmis domnul Vlad Cristian, Managerul Spitalului din Viseu de Sus.

Cabinetul medical mobil s-a aflat pentru aproximativ 12 zile (6 weekend-uri) si in comunitatile greu accesibile din judetul Satu Mare. Peste 170 de persoane, dintre care 41 de copii au beneficiat de investigatii gratuite efectuate in Cabinetul medical mobil de catre 10 medici si asistenti voluntari (dr. Mihai Markovits, dr. Anamaria Ardelean, dr. Alina Rusu, dr. Tiberiu Botezan, dr. Nicoleta Bancea, dr. Mariana Ciorba, dr. Cristian Rusu, dr. Bogdan Feciche, dr. Laura Solosi si asistent Claudia Chioran). Au fost descoperite doua cazuri de urgenta in comuna Tarna Mare care au primit recomandare de internare, iar cinci copii au fost diagnosticati cu modificari ecografice in zona renala si necesita investigatii suplimentare.

In urmatoarele sase luni, pana la 01 februarie 2018, Cabinetul medical mobil se va afla in zona Maramures, unde in jur de 1000 de persoane, in functie de disponibilitatea medicilor voluntari, vor beneficia de consultatii medicale gratuite.

Cabinetul medical mobil este un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general si dispune de un ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc. De-a lungul celor cinci ani de existenta, Cabinetul medical mobil a ajuns in peste 350 de sate si catune din Apuseni, facilitand efectuarea a peste 4.000 de consultatii.