« Inapoi | Programe in parteneriat

Alianta Fundatia Sensiblu – Crucea Rosie pentru femeile abuzate

De la inceputul anului 2016, Fundatia Sensiblu este partener al Societatilor Nationale de Cruce Rosie din Romania, Bulgaria, Ungaria si Danemarca in cadrul proiectului “Strengthening psychosocial methods and practices to build resilience of female victims of domestic violence” (”Consolidarea metodelor si practicilor psihosociale pentru cresterea rezilientei femeilor victime ale violentei domestice”) finantat prin programul Drepturi, Egalitate, Cetatenie/Justitie al UE (Rights, Equality and Citizenship (REC) Programme of the European Union)

Proiectul se adreseaza femeilor care au reusit sa iasa din relatii violente si se confrunta cu noi provocari emotionale, sociale, profesionale in postura de mama singura sau femeie divortata.

Scopul proiectului il reprezinta dezvoltarea rezilientei acestora prin crearea unei retele de suport in care vor fi inclusi voluntare din comunitate. In cadrul retelei va fi dezvoltat un mediu securizant in care femeile vor primi suportul psiho-emotional necesar in identificarea unor noi oportunitati pentru o viata mai buna.

Femeile si copiii vor fi implicati in activitati sociale si recreative, excursii, spectacole, cafenele sociale si vor beneficia de informatii utile cu privire la educatie parentala, nutritie, sanatate.
Toate activitatile se vor realiza impreuna cu 20 de voluntare implicate in proiect.

In cadrul proiectului Fundatia Sensiblu ofera suport, coordonare si supervizare voluntarelor implicate in activitatile proiectului. Proiectul se desfasoara in Romania, Bulgaria, Ungaria si Danemarca.

colaj Crucea rosie