« Inapoi | Programe in parteneriat

Impreuna pentru viitor – retea de servicii sociale inovative in sprijinul copiilor si tinerilor dezavantajati

Proiectul de servicii sociale Impreuna pentru viitor – retea de servicii sociale inovative in sprijinul copiilor si tinerilor dezavantajati prevede crearea unei retele de parteneriate si de servicii sociale inovative care sa raspunda mai bine nevoilor grupurilor defavorizate si nevoii de dobandire de catre acestea a autonomiei sociale.

Este implementat de Asociatia Sfantul Stelian, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 5, Fundatia Sensiblu si DB Schenker.

Principalul obiectiv al proiectului vizeaza dezvoltarea unui sistem inovativ de servicii sociale integrate pentru copii si tineri dezavantajati, prin acordarea de servicii noi, „prietenoase” si prin promovarea calitatii in furnizarea de servicii.

Beneficiarii proiectului vor fi 200 de copii si tineri din familii defavorizate din sectorul 5 si alte 100 de persoane reprezentand membri ai  familiilor lor: parinti sau alte persoane care se afla in postura de reprezentant legal sau responsabil de cresterea si educatia lor. Printre grupurile tinta secundare ale proiectului se numara reprezentanti din mediul scolar si comunitate.

Proiectul se va dezvolta pe baza unui studiu comparativ, realizat in parteneriat cu Vestlandsforsking AS din Norvegia, care va urmari calitatea, caracterul inovator si eficienta serviciilor sociale oferite.

In cadrul proiectului, specialistii Fundatiei Sensiblu vor identifica si vor oferi suport femeilor si copiilor victime ale violentei domestice. De asemenea, vor sprijini femeile in imbunatatirea relatiilor dintre mame si copiii acestora, prin organizarea unor sesiuni de parenting.

Acest proiect este finantat prin granturile SEE, 2009 – 2014, in cadrul programului Fondului ONG in Romania. Valoarea intregului proiect se ridica la 233.320,46 euro valoare totala, din care 209.988,41 euro reprezinta  finantarea nerambursabila acordata.

„Vom cladi impreuna inca multi ani de acum incolo, iar cei pe care i-am ajutat ne vor sta alaturi ca parteneri, caci principiul „Daruind, vei dobandi!” s-a dovedit de neclintit” – Irina Dragoi, presedinte executiv Asociatia Sfantul Stelian.

bara transparent