« Inapoi | Noutati

“Sanatate prin prietenie” – Premiat la Gala „Oameni pentru oameni”

Peste 4000 de consultatii au fost oferite prin Cabinetul medical mobil

• Cabinetul medical mobil prin programul “Sanatate prin prietenie” acorda asistenta medicala gratuita comunitatilor din Muntii Apuseni.
• “Sanatate prin prietenie” desemnat Cel mai bun program de CSR al unei companii in cadrul Galei „Oameni pentru oameni”, editia 2016.

foto cabinet

Cabinetul medical mobil, rezultatul unui proiect initiat in 2012 de A&D Pharma, Fundatia Sensiblu si Asociatia Rotary Club “Floare de colt” Abrud Campeni, cu sprijinul Mercedes Benz, a ajuns in peste 350 de sate si catune din Apuseni si a facilitat efectuarea a peste 4.000 de consultatii.

Programul ”Sanatate prin prietenie” a avut ca obiectiv acordarea de asistenta medicala gratuita locuitorilor din comunitatile izolate din Muntii Apuseni.

 

In fiecare din cei 4 ani, cabinetul medical mobil, un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general (ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.) a strabatut 350 de sate si catune din zona Muntilor Apuseni, iar medicii voluntari ai Asociatiei Rotary au oferit peste 1.000 de consultatii anual.
“Multi dintre pacienti au facut prima ecografie din viata lor. Au fost identificate afectiuni medicale care necesita administrare permanenta de medicamente si supraveghere medicala – boli cardiace si circulatorii, hepatice, renale, boli maligne, suspiciuni de cancer de san, de col uterin, de pancreas, de colon, iar pacientii au fost indrumati catre serviciile medicale de specialitate”, a declarat Ionica Mocan, Presedinte al Clubului Rotary Abrud-Campeni.

Programul, cu un buget total de 160.000 euro, a fost o premiera pentru A&D Pharma, asumandu-si alaturi de partenerul sau, Asociatia Club Rotary “Floare De Colt” Abrud-Campeni, sa puna la dispozitia comunitatilor defavorizate din Muntii Apuseni nu numai medicamente, ci si servicii de sanatate.

“A&D Pharma, alaturi de partenerii sai, a dorit sa ofere din nou speranta satului romanesc: premiu Galasperanta la o viata sanatoasa. Iar un cabinet medical mobil a fost cel mai bun vehicul pentru a o transporta intr-o zona care se confrunta cu numeroase provocari. Ne bucuram ca rezultatele programului ”Sanatate prin prietenie” incep sa fie completate de distinctii care ne onoreaza.
Premiul pentru “Cel mai bun program de CSR al unei companii” in cadrul Galei Oameni pentru Oameni, editia 2016, ne incanta si ne obliga sa ducem proiectul la urmatorul nivel: extinderea la alte cluburi Rotary din zona si atragerea mai multor parteneri in acest program. Nevoile populatiei din zona respectiva sunt foarte mari si e necesara mobilizarea mai multor resurse. Adresam multumirile noastre speciale tuturor medicilor care au acceptat sa se alature voluntar programului”, declara Cristina Horia, Director Executiv, Fundatia Sensiblu.

#galaoamenipentruoameni #amcapinima