« Inapoi | Noutati

Solidaritate cu victimele violentei domestice

Poarta panglica alba in semn de solidaritate cu victimele violentei domestice!

Profile

 

Una din patru femei din Romania a suferit violente din partea partenerului, ne arata un raport al Agentiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), ”Violenta impotriva femeilor: in fiecare zi si in orice loc”.

Astazi, 25 Noiembrie, cu ocazia Zilei Internationale impotriva Violentei asupra Femeilor, Fundatia Sensiblu te invita sa te alaturi campaniei sale si sa porti panglica alba in semn de solidaritate cu victimele violentei domestice. Incarca pe pagina de Facebook a Fundatiei Sensiblu o poza cu tine purtand panglica alba si transmite public un mesaj de suport!

 

Ziua de 25  Noiembrie a fost declarata Ziua Internationala impotriva Violentei asupra Femeii la prima Intalnire Feminista din America Latina si Caraibe, tinuta in Columbia, la Bogota, intre 18-21 iulie, 1981. Cu acest prilej, participantele au denuntat toate formele de violenta impotriva femeii, incepand cu violenta domestica, violul, hartuirea sexuala, pana la formele de tortura si abuzul asupra prizonierelor de razboi. Ziua de 25 Noiembrie a fost aleasa pentru a comemora asasinarea surorilor Mirabal (Patria, Minerva si Maria Teresa) in data de 25 noiembrie 1960, sub regimul dictatorial al lui Rafael Trujillo in Republica Dominicana. Surorile Mirabal au fost reprezentante ale activismului politic si simboluri ale rezistentei in timpul regimului dictatorial Trujillo. Ele au fost tinute in detentie de mai multe ori, impreuna cu sotii lor, pentru ca au desfasurat activitati revolutionare in scopul instaurarii democratiei si a dreptatii. In data de 25 noiembrie, 1960, 3 dintre surorile Mirabal au fost ucise in mod brutal de catre membrii Politiei Secrete. Columbienii au fost socati de vestea mortii surorilor Mirabal si au pornit actiuni revolutionare pentru rasturnarea regimului Trujillo. Surorile Mirabal au devenit simboluri ale rezistentei poporului si ale rezistentei feministe.

In 1999, Natiunile Unite au recunoscut in mod oficial aceasta data ca zi Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor.

Oameni