« Inapoi | Implica-te

Spatii sigure cu 3,5%!

Pentru fiecare dintre noi, propria locuință reprezintă locul cel mai sigur în care s-ar putea afla, mai ales în acest context pandemic.

Pentru femeile și copiii care trăiesc într-un mediu abuziv, propria locuință reprezintă locul în care sunt prinse în spatele ușilor închise, alături de agresorul lor.

A.C, în vârsta de 40 de ani, a trăit alături de partenerul său și cei doi copii într-un oraș mic din vestul țării. Agresiunile fizice, psihice, economice și sexuale erau constante, dar în ultima perioadă mai intense ca niciodată. Lui A.C. îi era clar că n-ar fi putut să mai stea în aceeași casă cu partenerul. Temându-se pentru viața ei și a celor doi copii, A.C. și-a pus puținul în valiză și a venit la București, cu gândul că într-un oraș mare va găsi o asociație sau pe cineva care să îi ajute. Specialiștii Fundației Sensiblu i-au sprijinit cu servicii de consiliere, reprezentare în instanță pentru ordin de protecție și încredințarea copiilor, sprijin financiar pentru rezolvarea problemelor de sănătate, cazare în adăpost. Dar cel mai mult a contat faptul că s-au simțit în siguranță,  înțeleși și susținuți. Astfel, au găsit puterea de a o lua de la capăt într-un oraș pe care îl vedeau pentru prima oară.

Acum, copiii sunt înscriși la școală în București, mama are un loc de muncă stabil, unde face ceea ce îi place. După ieșirea din adăpostul Fundației Sensiblu, familia s-a mutat cu chirie, undeva unde pot fi în siguranță în continuare.

Procesele nu s-au terminat și nici greul, dar noi le suntem alături și, datorită fondurilor colectate din direcționarea celor 3,5%, le putem plăti chiria în continuare.

Multe persoane se află într-o situație similară. Datorită contribuției voastre de 3,5% din impozitul pe venit, în anul 2020 am reușit să schimbăm povestea a 6 dintre ele.

Avem nevoie de aliați în continuare pentru a crea SPAȚII SIGURE pentru femeile și copiii care se tem pentru propria viață!

Cu Declarația 230, puteți alege să direcționați 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Sensiblu!

Pasul 1: printați Declaratia 230 completată cu datele fundației

Pasul 2: completați Declaratia cu datele voastre la pct. I – Date de Identificare a contribuabilului și semnați la Semnatură contribuabil

Pasul 3: Până la data de 25 mai 2021, Declarația poate fi depusă direct la Administrația Financiară de domiciliu, trimisă prin poștă cu confirmare de primire sau prin intermediul serviciului Spațiul privat virtual.

Vă mulțumim că ne sunteți alături!

Împreună putem crea SPAȚII SIGURE pentru femeile și copiii afectați de violență domestică!

02_FB_cover_03_04_2021_declaratie