« Inapoi | Noutati

Un nou curs acreditat C.N.A.S.R pentru lucratorii in domeniul violentei sexuale si de gen

Fundatia Sensiblu, furnizor acreditat de servicii sociale pentru femei si copii, victime ale violentei domestice, invita absolventii Facultatii de Asistenta Sociala, precum si profesionistii care lucreaza sau intentioneaza sa lucreze cu cazuri de violenta sexuala si de gen, in special cu solicitantii de azil, sa participe la cursul cu tema „Interventia psihosociala in cazul solicitantilor de azil, supravietuitori ai violentei sexuale si de gen”.

Data si locatie

Cursul se va desfasura in perioada 8 – 10 septembrie 2020, intre 10.00 si 16.30, in Bucuresti, intr-o locatie care va fi anuntata ulterior celor inscrisi.

Cursul va avea loc in-person, intr-un spatiu deschis, cu respectarea normelor de distantare sociala si a regulilor impuse de autoritati pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

Persoanele inscrise vor completa in prealabil un chestionar de screening COVID-19, vor purta masca pe toata durata desfasurarii cursului, isi vor dezinfecta mainile si le va fi masurata temperatura.

Numarul de locuri este limitat la 12.

Credite si costuri

Asistentii sociali vor beneficia de un numar de 3 credite profesionale, cursul fiind acreditat de C.N.A.S.R.

Participarea la curs este gratuita, toate costurile fiind sunt suportate de catre Fundatia Sensiblu (coffee-break si masa de pranz).

Structura

Cursul este structurat in 3 module, care vor acoperi atat aspecte teoretice, cat si aspecte practice de lucru/interventie in cazurile de violenta sexuala si de gen, cu accent pe lucrul cu solicitantii de azil.

In cadrul cursului, vor fi abordate urmatoarele aspecte:

  • Cunoasterea aspectelor teoretice referitoare la violenta sexuala si de gen
  • Aprofundarea unor tipuri specifice de VSG: violenta domestica, violenta sexuala, violenta asupra barbatilor, VSG asupra copiilor, practici daunatoare
  • Particularitati in contextul solicitantilor de azil
  • Familiarizarea cu conceptul de trafic de persoane
  • Familiarizarea cu modelul de interventie si instrumentele folosite in lucrul cu supravietuitorii VSG
  • Exersarea intr-un cadru sigur a abilitatilor si deprinderilor obtinute pe parcursul formarii
  • Impactul lucrului cu supravietuitorii VSG asupra specialistilor: stres, trauma secundara, burn-out, self-care

Formatori

Manuela Nicolae, asistent social principal cu 18 ani experienta in lucrul cu femeile si copiii victime ale violentei domestice si sexuale.

Claudia Badica, psiholog cu formare in psihoterapie si asistent social principal, cu 11 ani de experienta in lucrul cu femeile si copiii victime ale violentei domestice si sexuale.

Invitat special

Irene Teodor, Coordonator proiect/politolog, JRS Romania, ziua a II-a, sesiunea „Particularitati ale VSG in contextul solicitantilor de azil”

Inscrieri

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa fundatia.sensiblu@adpharma.com, in care sa precizati numele si prenumele, organizatia/institutia, profesia si datele de contact (e-mail si numar de telefon), pana la data de 31.08.2020.

Numarul de locuri fiind limitat (12), ocuparea acestora se va realiza in ordinea inscrierii.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon: 021 311 46 36 / 0787 54 18 54, persoana de contact: Ecaterina Avarvarei