Programul Casa Blu

pentru supravietuitorii violentei domestice

Programul Casa Blu raspunde nevoilor complexe cu care se confrunta persoanele afectate de violenta domestica. Astfel, sunt avute in vedere atat problemele de natura sociala care sunt asociate cu fenomenul violentei domestice, cat si aspectele psihologice si juridice. Echipa de specialisti care lucreaza in programul Casa Blu sprijina persoanele asistate sa inteleaga situatia abuziva, sa se adapteze la viata „din afara” relatiei, sa isi recastige respectul de sine si sa isi imbunatateasca relatia cu copiii si cu familia extinsa.

Programul ofera suport supravietuitorilor violentei domestice prin intermediul centrului de consiliere Casa Blu, cu adresa publica, la serviciile caruia apeleaza beneficiarii atat direct, cat si prin intermediul autoritatilor sau a altor organizatii non-guvernamentale cu programe similare

Centrul de consiliere

In cadrul centrului de consiliere se ofera asistenta specializata supravietuitorilor violentei domestice, constand in servicii gratuite de consiliere sociala, juridica si psihoterapie, oferite de profesionisti cu experienta de peste 15 ani in interventia in aceste cazuri.

Serviciile disponibile in cadrul centrului de consiliere

  • Consiliere sociala

Impreuna cu beneficiarii, asistentii sociali stabilesc un plan de interventie, in functie de nevoile reale si de prioritatile identificate si o orienteaza catre serviciile necesare

  • Psihoterapie individuala, fata-in-fata, telefonic si online

Beneficiarii sunt sprijiniti sa isi recapete increderea si stima de sine, sa descopere noi resurse in ei insisi si noi mecanisme de a face fata incidentelor violente. Furnizarea acestor servicii atat telefonic, cat si online ne permite sa sprijinim persoane din toata tara sau care nu pot ajunge la centrul de consiliere din motive diverse, cum ar fi infectarea sau teama de coronavirus.

  • Consiliere juridica si reprezentare in instanta pentru obtinerea ordinului de protectie

Avocatul sprijina persoanele asistate in intelegerea situatiei juridice, in intocmirea plangerilor penale impotriva agresorului, intocmirea cererilor de divort, obtinerea certificatului medico-legal, stabilirea domiciliului minorilor, obtinerea ordinului de protectie etc.

Daca persoanele care ne solicita ajutorul au nevoie de serviciu tip adapost, sunt orientate catre furnizorii de servicii care ofera cazare pe o anumite perioada de timp.

Harta serviciilor acreditate pentru supravietuitorii violentei domestice este disponibila AICI