« Inapoi | 2004

Campania “Panglici Albe”

In martie 2004, Fundatia Sensiblu a initiat campania „Panglici Albe”, prin care barbatii au fost incurajati sa isi exprime non-verbal opozitia fata de violenta asupra femeilor, purtand in piept o panglica alba, simbol international al luptei impotriva acestui fenomen.

Aceasta campanie a reprezentat prima actiune concreta a Fundatiei Sensiblu in parteneriat cu Asociatia Pas Alternativ Brasov, membra a Coalitiei Nationale a organizatiilor non-guvernamentale cu programe impotriva violentei asupra femeii.
In cadrul campaniei, care s-a desfasurat pe toata perioada lunii martie 2004, au fost distribuite 10 000 de fluturasi si panglici.

A fost transmis un comunicat de presa catre agentiile de presa, a fost organizata o conferinta de presa in Slobozia, judetul Ialomita, si au fost acordate interviuri pentru cotidiane si posturi radio.

In desfasurarea campaniei a fost implicat un mare numar de voluntari:

  • studenti ai Facultatii de Sociologie-Psihologie, Brasov
  • 30 de voluntari ai organizatiei de tineret ai Partidului Democrat, instruiti de catre un reprezentant al Fundatiei Sensiblu in ceea ce priveste modul de desfasurare al Campaniei
  • 8 beneficiare ale programului Casa Blu, care au distribuit fundite albe si pliante si au realizat cele 10 000 de panglici. Pentru efortul depus, beneficiarele au fost recompensate cu diploma “Cel mai bun voluntar”

Campania s-a bucurat de sprijinul Partidului Democrat Ialomita – Biroul Senatorial, Slobozia.