Campania V-Days - 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii

 

Campania V-Days sau cele 16 Zile Internationale de Activism impotriva Violentei asupra Femeii a deschis seria evenimentelor dedicate promovarii unei vieti de cuplu armonioase, lipsite de violenta, initiata in Romania de catre Fundatia Sensiblu, cu sprijinul Sensiblu.

 

A devenit o traditie ca aceasta manifestare sa se desfasoara in fiecare an, incepand din 2005,

detalii

Expozitia Martorele Tacute

Expozitia Martorele tacute reprezinta un omagiu adus femeilor si tinerelor care au fost ucise de catre partenerii lor in decursul anului 2005.

Intr-un spatiu public, pe perioada celor 16 zile, au fost expuse 14 siluete de femei, fiecare dintre ele avand lipita pe fata povestea celei ucise.

Povestile expuse pe siluete au fost obtinute cu

detalii

Ordinul de restrictie - mai multa siguranta pentru femeile abuzate

Fundatia Sensiblu a sustinut demersurile initiate de Coalitia Nationala a Ong-urilor implicate in programe privind violenta impotriva femeilor (Coalitia VIF), oferind publicului posibilitatea de a vota electronic pe site-ul www.fundatiasensiblu.ro pentru introducerea ordinului de restrictie in legislatia romaneasca.

Existenta ordinului de restrictie poate facilita interventia organelor abiliate, de exemplu politistul, care pot interveni direct, in

detalii