« Inapoi | 2012

Campania V-Days 2012 “Prin pacea de acasa pentru pacea in lume”

In 2012, sub tematica „Prin pacea de acasa pentru pacea in lume” Fundatia a continuat competitiile initiate in anii trecuti in parteneriat cu Comitetul de Egalitate de Gen si Dezvoltare al Corpului Pacii Romania si Fundatia IREX/Programul Biblionet. Competitia s-a adresat tuturor elevilor interesati din scolile generale, liceele, organizatiile si bibliotecile din Romania si a fost un prilej de dezbateri, discutii si reflectii pe tema violentei asupra femeii si a inegalitatii de gen.

In perioada noiembrie  –  decembrie 2012, participantii au fost incurajati sa isi inscrie creatiile  in cea de-a treia editie a Competitiei Nationale de Eseuri, Poezii, Lucrari de Arta vizuala, Spectacol de Teatru, Fotografii si Filme, lansata in ziua de 26 Noiembrie in cadrul unei mese rotunde la  care au participat reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale si institutiilor publice cu atributii in prevenirea si combaterea violentei in familie.

Cei douazeci de castigatori au fost alesi dintre cei peste 130 de elevi care si-au inscris creatiile artistice in competitie, in urma voturilor juriului format din oameni de teatru, artisti populari si specialisti in prevenirea si combaterea violentei in familie. Fotografiile castigatorilor sunt disponibile pe blogul GAD 16 Zile

Descarca Lista completa a castigatorilor

Evenimentul de premiere a avut loc la Biblioteca Nationala a Romaniei. Au  participat peste 60 de persoane – elevi, profesori, reprezentanti ai bibliotecilor publice, dar si ai organizatiilor non-guvernamentale si ai autoritatii centrale, a fost vizionata sceneta ”Vreau sa va spun ca va iubesc!”, a elevilor de la Colegiul Agricol “Gheorghe Ionescu-Sisesti”, Valea Calugareasca, Prahova, castigatorii categoriei Teatru.


 

La ceremonie au participat si Sheila Crowley, Peace Corps Country Director, si dna Deputat PNL Cristina Pocora, care au adresat mesaje de felicitari si incurajare pentru castigatori.