« Inapoi | Noutati

Fundatia Sensiblu implementeaza un nou proiect cu sprijinul Ambasadei Britanice la Bucuresti

In perioada noiembrie 2021 – martie 2022, Fundatia Sensiblu, cu sprijinul Ambasadei Britanice la Bucuresti, implementeaza proiectul ”Sensitive response to domestic violence cases”/”Raspuns adecvat la cazurile de violenta domestica”, adresat agentilor de politie si specialistilor din echipele mobile de interventie in urgenta in cazurile de violenta domestica din judetele Ilfov, Dolj, Arad, Bistrita-Nasaud, Vaslui si Constanta. Proiectul, axat pe trauma si abordarea centrata pe trauma, le va oferi profesionistilor cunostinte, abilitati si atitudini care pot reduce revictimizarea si pot crea un mediu favorabil in care drepturile supravietuitoarelor sunt respectate si in care acestea sunt tratate cu demnitate si respect.

Situatiile de violenta domestica sunt profund traumatizante si au un impact negativ sever asupra bunastarii emotionale, psihologice si fizice a persoanei abuzate. In egala masura, pot fi traumatizante si pentru profesionistii care intervin la solicitarile de urgenta – agentii de politie, specialistii din echipele mobile de interventie in cazurile de violenta domestica. Expunerea repetata la incidente traumatice conduce la depresie, dependente, burnout, PTSD si traume secundare.

Mai mult, fara a intelege reactia creierului in aceste situatii si impactul unui eveniment traumatic, profesionistii ar putea retraumatiza supravietuitoarele.

Pentru a constientiza impactul pe care il poate avea trauma asupra supravietuitoarelor si a propriei lor vieti, profesionistii au nevoie sa recunoasca semnele, sa limiteze potentialii factori declansatori si sa aiba o interventie sensibila la trauma si nevoile supravietuitoarei. In functie de interventia profesionistilor, de modul in care gestioneaza situatia de criza, de informatiile furnizate si de atitudinea lor fata de supravietuitoare, acestea din urma se simt imputerniciti sa caute sprijin psihosocial si juridic mai departe.

Toate aceste informatii vor fi oferite in cadrul a 6 sesiuni de formare, la care vor participa 72 de agenti de politie si specialisti din echipele mobile din judetele Ilfov, Dolj, Arad, Bistrita-Nasaud, Vaslui si Constanta.

FSSB_UK_FB_12_15_2021 bun