« Inapoi | Noutati

Ghid de interventie in cazurile de violenta cibernetica – o noua resursa pentru specialisti

In cadrul proiectului TECH-WISE, RISK-FREE finantat prin programul Voices Against Violence al Vital Voices Global Partnership SUA, Fundatia Sensiblu a publicat un Ghid de interventie in cazurile de violenta cibernetica, pentru a veni in sprijinul profesionistilor care ofera servicii specializate supravietuitorilor violentei sexuale si de gen.

In ultimii ani, este tot mai intensa preocuparea fata de modul in care internetul a devenit un spatiu in care se manifesta diverse forme de agresiune, in mod special asupra femeilor si fetelor.
Accesibilitatea tehnologiei, a internetului, aplicatiilor si platformelor social media, precum si necesitatea unor cunostinte tehnice minime, le faciliteaza agresorilor accesul la victimele lor si creeaza noi oportunitati pentru savarsirea agresiunilor in mediul online, doar cu un click, din confortul casei lor, fara a fi in proximitatea victimei.

Tehnologia evolueaza rapid, este un teren de joaca pentru pradatori, iar serviciile sociale si profesionistii trebuie sa tina pasul cu tehnologia si cu noile forme de violenta, pentru ca suportul oferit sa fie in acord cu nevoile beneficiarilor.

In ghid, profesionistii vor gasi informatii despre fenomenul violentei sexuale si de gen in online si offline, comportamentul agresorului, specificitatile violentei cibernetice in cazul relatiilor intime, impactul asupra supravietuitorilor, interventia psihosociala, masurile de crestere a sigurantei in mediul online, documentarea abuzului in mediul online, proceduri organizationale pentru cresterea sigurantei, securitatea si starea de bine a angajatilor care lucreaza in domeniu.
Ghidul este disponibil pentru descarcare aici si in format tiparit pentru participantii la trainingurile din cadrul proiectului.

ghid_04_coperta